Zakup Octawii III jakieś alternatywy ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ketivv
    L&K
    • 2011
    • 1155

najbardziej szkodliwe i tak jest siedzenie a często takie jak w autach kolana wysoko miednica nisko lędźwie zapadnięte

Skoda akurat foteli jakiś specjalnie wyjątkowych nie ma czy to zwykłe czy Dynamic, RS itp.

zresztą porównywanie Octavii III do Insigni to trochę nieporozumienie bo Octavia to wielkość, która z założenia ma być atutem Skody kosztem komfortu

Komentarz

• trasat23
      Rider
      • 2010
      • 417

Zamieszczone przez ketivv
      najbardziej szkodliwe i tak jest siedzenie a często takie jak w autach kolana wysoko miednica nisko lędźwie zapadnięte

Skoda akurat foteli jakiś specjalnie wyjątkowych nie ma czy to zwykłe czy Dynamic, RS itp.

zresztą porównywanie Octavii III do Insigni to trochę nieporozumienie bo Octavia to wielkość, która z założenia ma być atutem Skody kosztem komfortu
      Porównanie O3 do Insignii oraz Mazdy 6 faktycznie nie ma sensu, bo to są inne segmenty, ale poszczególne elementy wyposażenia lub silnik można już porównywać.
      Skoda w standardzie ma wygodne fotele. W mojej O2 jednorazowo przejechałem ponad 800km i muszę powiedzieć, że dawały radę. Oczywiście czułem lędźwie, ale to raczej naturalne.
      Komfort jazdy przemawia zdecydowanie z M6. Niestety o Insignii nie mam dobrego zdania. Także brałem ją pod uwagę, ale taka, która spełniałaby moje oczekiwania to już wydatek ok 140 000zł. Ta z silnikiem 1,4tsi w ogóle nie jedzie. Jest zbyt ciężka.
      www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• mufel
        Ambiente
        • 2014
        • 194

Zamieszczone przez trasat23
        Zamieszczone przez ketivv

Porównanie O3 do Insignii oraz Mazdy 6 faktycznie nie ma sensu, bo to są inne segmenty, ale poszczególne elementy wyposażenia lub silnik można już porównywać.
        Skoda w standardzie ma wygodne fotele. W mojej O2 jednorazowo przejechałem ponad 800km i muszę powiedzieć, że dawały radę. Oczywiście czułem lędźwie, ale to raczej naturalne.
        Komfort jazdy przemawia zdecydowanie z M6. Niestety o Insignii nie mam dobrego zdania. Także brałem ją pod uwagę, ale taka, która spełniałaby moje oczekiwania to już wydatek ok 140 000zł. Ta z silnikiem 1,4tsi w ogóle nie jedzie. Jest zbyt ciężka.
        Jak opel już jedzie to pali dużo więcej od konkurencji, do takiego auto to rzeczywiście sens ma tylko diesel, ale nawet ten biturbo 195 km szalu nie robi, myslę że O3 150km jest z nim porównywalna

Komentarz

• paweł2
          L&K
          • 2010
          • 1405

fort jazdy przemawia zdecydowanie z M6. Niestety o Insignii nie mam dobrego zdania. Także brałem ją pod uwagę, ale taka, która spełniałaby moje oczekiwania to już wydatek ok 140 000zł. Ta z silnikiem 1,4tsi w ogóle nie jedzie. Jest zbyt ciężka.
          Insignia za 140tys za taką kase to kupisz piękne kombi Volvo V60 1.6T 180ps.
          Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• mufel
            Ambiente
            • 2014
            • 194

Zamieszczone przez paweł2
            fort jazdy przemawia zdecydowanie z M6. Niestety o Insignii nie mam dobrego zdania. Także brałem ją pod uwagę, ale taka, która spełniałaby moje oczekiwania to już wydatek ok 140 000zł. Ta z silnikiem 1,4tsi w ogóle nie jedzie. Jest zbyt ciężka.
            ale pewnie to 140 tyś w oplu to w konfiguratorze, tam rabaty 20% to przy wejściu do salony się dostaje

Komentarz

• trasat23
              Rider
              • 2010
              • 417

Zamieszczone przez mufel
              ale pewnie to 140 tyś w oplu to w konfiguratorze, tam rabaty 20% to przy wejściu do salony się dostaje
              ot to to to :lol:
              www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• Łabik
                Rider
                • 2013
                • 346
                • Octavia III (5E3)
                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zapraszam na mój kanał na YT filmy są mojego autorstwa jest tam kilka ciekawych aut które mogą być alternatywą dla O3.

Postaram się w najbliższych miesiącach, na bieżąco umieszczać filmy nowych modeli aut wchodzących do sprzedaży, oczywiście w miarę możliwości wszystko zależy od życzliwości dealera.
                Zapraszam do oglądania i śledzenia mojego kanału :wink:
                Octavia 3 1.4 Tsi Brąz Topaz Ambition+Amazing+Canton i inne dodatki.
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=75869
                http://www.youtube.com/channel/UCgYZicxNasAMuZs6oEIQvAA

Komentarz

• Enriquez
                  RS
                  • 2009
                  • 7685
                  • Superb III (3V3)

Mam Insignię i jedyne co mogę powiedzieć to to, że jak ktoś chce być częstym gościem w serwisie to niech kupuje. Takiej padaki to jeszcze nie miałem.
                  Pozdrawiam
                  Marcin

Komentarz

• TomaszW
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 221
                    • Volkswagen

Ja jestem ograniczony finansowo do max 80 tyś a nie chce kupować golasa dlatego kieruję swoje zainteresowania w stronę KIA CEED SW 1.6GDI 136KM wersja XL. W tej wersji dokupuje tylko lakier metalik, alarm i mam wszystko czego dusza zapragnie z wyposażenia. W Skodzie przy wersji Elegance dopiero zaczyna się doposażanie. 100 tys to cena optymalna przy porównaniu z Kią. Wkurza mnie w Skodzie to że za każdą pierdołę trzeba dopłacać !!!!
                    Co mnie boli przy Kii to silnik plus brak możliwości zabawy VCDS-em. Nie miałem jeszcze okazji nią jeździć 1.6 (jechałem 1.4) ale wiem że brak turbiny na pewno będzie odczuwalny. Wymiary samych aut nie mają dla nie znaczenia. Ostatnio bylem w salonie i nie widzę szału w nowej wersji Octavii. Nie przekonywają mnie też propagandowo marketingowy bełkot u dealerów jaka to ona jest lepsza od 2FL.

Obecnie mam 2 FL 1.4 tsi i Kia Venge 1.4. Obydwa auta sobie chwalę. Złego słowa nie mogę powiedzieć na swoją Skodę. KIA jest ojca

Komentarz

• greg505
                      L&K
                      • 2013
                      • 1239

TomaszW, za te 80 kupisz juz w miare dobrze wyposarzona o3 elegance z 1.4 pod maska
                      Black magic

Komentarz

• nikolakis
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 137

To może chevrolet cruze. Jak przeglądam cennik to jest on bardzo konkurencyjny.
                        Ma ktoś może doświadczenie z tym samochodem?
                        '15 O2fl liftback 1,4 mpi 80 km
                        '13 O3 liftback 2,0 tdi dsg 150 km
                        '10 A4 b6 avant 2,5 V6 tdi 163 km

Komentarz

• yogi_at_pozen
                          Rider
                          • 2011
                          • 418

Zamieszczone przez nikolakis
                          To może chevrolet cruze. Jak przeglądam cennik to jest on bardzo konkurencyjny.
                          Ma ktoś może doświadczenie z tym samochodem?
                          mysle ze ze wzgledu na wycofywanie sie marki z polskiego rynku nie jest to dobra droga

Komentarz

• maciek071
                            Drive
                            • 2013
                            • 69

Zamieszczone przez greg505
                            TomaszW, za te 80 kupisz juz w miare dobrze wyposarzona o3 elegance z 1.4 pod maska
                            Dokładnie jak mówisz. Za lekko powyżej 80 masz Elegance 1.4 TSI z amazing, dymanic i jeszcze sporo pierdół które generują trochę kosztów do ceny końcowej. Trzeba tylko dobry rabat wyrwać
                            Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
                            Wyprodukowana 07.04.14
                            Odebrana 18.04.14

Komentarz

• greg505
                              L&K
                              • 2013
                              • 1239

Zamieszczone przez maciek071
                              Dokładnie jak mówisz. Za lekko powyżej 80 masz Elegance 1.4 TSI z amazing, dymanic i jeszcze sporo pierdół które generują trochę kosztów do ceny końcowej. Trzeba tylko dobry rabat wyrwać
                              za lekko ponad to masz juz 1.8
                              Black magic

Komentarz

• paweł2
                                L&K
                                • 2010
                                • 1405

Za 80000 jest w czym wybierać O3,Superb,Mondeo,508
                                i niżej Astra,Focus,Auris,Civic,Mazda3,Golf,Leon,308,C4,Me gane.
                                Wybór jest

Komentarz

• mufel
                                  Ambiente
                                  • 2014
                                  • 194

Osobiście stylizacja kia ceed do mnie nie przemawia, do tego silnik 1.6 za 80 tyś!! oczywiście to twoję pieniądze i ty masz cieszyć się autem, ale 1.4 tsi elegance z amazing to bez problemów kupisz dobrze doposażonego.

Komentarz

• TomaszW
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 221
                                    • Volkswagen

Czy taka konfiguracja jest możliwa za 80 tyś http://skoda-car-configurator.clouda...rCard/52458428 ???

Komentarz

• maciek071
                                      Drive
                                      • 2013
                                      • 69

Zamieszczone przez TomaszW
                                      Czy taka konfiguracja jest możliwa za 80 tyś http://skoda-car-configurator.clouda...rCard/52458428 ???
                                      Zejść do 80 tyś IMO może być ciężko. 10% rabatu spokojnie powinieneś dostać Jak masz może jeszcze żonę lekarza (jak ja ) to możesz jeszcze większy rabat uzyskać z tego tytuły. Wiem że czasami to się bierze pod uwagę (nie wiem czy tylko w przypadku leasingu). Może dociągniesz do 12% zależy jakim jesteś negocjatorem . Jedyne co to nie wiem czy przy obecnym stanie zamówień zwłaszcza na kombi, Skoda będzie chciała dawać takie rabaty.
                                      Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
                                      Wyprodukowana 07.04.14
                                      Odebrana 18.04.14

Komentarz

• trasat23
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 417

Musisz zweryfikować swoje podejście do aktualnej polityki rabatowej skody. Za te 80tys. do eleganca niewiele uda się już dobrać. Niestety.
                                        Chyba, że kolega zdecydowałby się na 1,2tsi.

[ Dodano: Sob 05 Kwi, 14 08:44 ]

Ja z ceny 97500pln zszedłem do 85050pln. Silnik i wersja to samo.
                                        Zastanowiłbym się nad sensem Drive Set Up przy skrzyni manualnej. W manualu to ty decydujesz do jakich obrotów kręcisz silnik. - poczytaj o tym bo był wątek

Do tego nie rozumiem dlaczego dobrałeś elektrycznie sterowane i składane lusterka, skoro one są w standardzie w wersji elegance.
                                        To już jest osiem stówek w kieszeni.
                                        Do tego odpuść pakiet chrom i już masz bryczkę za 80tysi.

[ Dodano: Sob 05 Kwi, 14 08:47 ]
                                        Zamieszczone przez maciek071
                                        Jedyne co to nie wiem czy przy obecnym stanie zamówień zwłaszcza na kombi, Skoda będzie chciała dawać takie rabaty.
                                        święte słowa.
                                        www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• mufel
                                          Ambiente
                                          • 2014
                                          • 194

A musi byc kombi. Pisales wczesniej ze wymiary cie nie interesują a to roznica 4 tys.

Komentarz

• paweł2
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1405

Panowie biorąc pod uwage polityke cenową Skody za ile realnie bylby do wyrwania absolutny golas Active 1.4TSI mowa o O3.

Komentarz

• lukrys
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 435

Octavia 3 1.4 TSI 103 kW (140 KM) 6-biegowa Hatchback bez dopłaty za kolor, powinieneś wyrwać za około 61 tys.

Komentarz

• ryjeks
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 488
                                                • Octavia III combi (5E5)
                                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Panowie biorąc pod uwage polityke cenową Skody za ile realnie bylby do wyrwania absolutny golas Active 1.4TSI mowa o O3.
                                                Odejmij 10% od cennika i +/- będziesz u celu.

Te 1900 zł zniżki jest w tych 10% już.

Komentarz

• bob_best
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 744
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zapytaj o ofertę w Wieliczce (wątek nasi dealerzy), ale wg mnie za 80kpln nie kupisz. 83kpln może jest realne.
                                                  Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• lukrys
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 435

za cene 83 tys to dużo lepszym wyborem jest passat i też tam będziesz miał silnik 1,4TSI!

Komentarz

Pracuję...